Draag een mondkapje en vermijd drukte. Lees alle informatie rondom corona >

Over het coronavirus

In verband met het coronavirus gelden er aanpassingen. Plan je reis vooraf voor een actueel reisadvies en houd deze pagina in de gaten voor updates.  
Let op: vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht.

Vervoerbewijs

Lijn 28
Achterin instappen betekent dat je geen los kaartje kunt kopen bij de buschauffeur. Het is echter wel de bedoeling dat je een geldig vervoerbewijs op zak hebt. Reis daarom met de OV-chipkaart. Je kunt je OV-chipkaart online opwaarderen.

Geen OV-chipkaart? Kies dan voor een e-ticket.

Het reizen met papieren kaartjes (vanuit de voorverkoop) is ook mogelijk.

Texelhopper busjes
Vanwege de te kleine afstand tussen buschauffeur en reiziger is het in de Texelhopper busjes alleen nog mogelijk om te betalen met de pinpas via de SumUp (niet met de OV-chipkaart). Hierbij hanteren we een tijdelijk tarief van € 2,- enkele reis. Het reizen met papieren kaartjes (vanuit de voorverkoop) is ook mogelijk.

Is de reiziger in het bezit van een abonnement (Dal Vrij 65+, Overal-abonnement of Studenten-OV) dan kan hij op vertoon van de OV-chipkaart reizen met de Texelhopper.

De reiziger dient altijd in het bezit te zijn van een geldig vervoerbewijs. Heeft hij geen geldig vervoerbewijs dan riskeert hij een boete.

Aangepaste serviceverlening

De serviceverlening in het openbaar vervoer is momenteel anders dan reizigers gewend zijn om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Vanaf 1 juni is een mondkapje in het OV verplicht

Het gebruik van mondkapjes is per 1 juni in de OV-voertuigen voor reizigers verplicht. Dit geldt voor zowel de grote bus, lijn 28, als de kleine Texelhopperbusjes. Shawls en andere mondbedekkingen zijn niet afdoende. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om mondkapjes aan te schaffen.

Achterin instappen

We verzoeken reizigers in buslijn 28 om via de achterdeur in te stappen én achterin in te checken. Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat kuchschermen, goede ventilatie en regelmatige schoonmaak de kans op blootstelling aan het coronavirus in het OV verkleinen en het mogelijk maken de voordeur van trams en bussen verantwoord te openen. Wij gaan de komende tijd kuchschermen inbouwen in alle bussen zodat de voordeur weer geopend kan worden. Lees meer informatie over kuchschermen en het onderzoek op de website van OV-NL.nl.

Alle zitplaatsen weer in gebruik

Sinds 1 juli zijn alle zitplaatsen weer in gebruik. In de vaste buslijn, lijn 28, zijn een beperkt aantal staplaatsen beschikbaar.

Verdere aanpassingen voor vakantie vieren op Texel

De Texelse ondernemers, inwoners, huisartsen, Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) en de gemeente hebben informatie opgesteld voor alle toeristen die vakantie willen vieren op Texel deze zomer.