Er zijn aanpassingen in de dienstregeling, serviceverlening en voor de vervoersbewijzen vanwege het coronavirus. Lees meer >

Over het coronavirus

In verband met het coronavirus gelden er aanpassingen voor de dienstregeling en de serviceverlening. Plan je reis vooraf voor een actueel reisadvies en houd deze pagina in de gaten voor updates.  
Let op: vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht.

Aangepaste serviceverlening

De serviceverlening in het openbaar vervoer is momenteel anders dan reizigers gewend zijn om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Vanwege het Coronavirus is het aantal beschikbare plaatsen in de voertuigen beperkter.

Vanaf 1 juni is een mondkapje in het OV verplicht

Het gebruik van mondkapjes is per 1 juni in de ov-voertuigen voor reizigers verplicht. Dit geldt voor zowel de grote bus, lijn 28, als de kleine Texelhopperbusjes. De ov-bedrijven roepen reizigers op om ook nu al mondkapjes te dragen. Shawls en andere mondbedekkingen zijn niet afdoende. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om mondkapjes aan te schaffen.

Achterin instappen

We verzoeken reizigers in buslijn 28 om via de achterdeur in te stappen én achterin in te checken. Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.

Vervoerbewijs

Lijn 28
Achterin instappen betekent dat je geen los kaartje kunt kopen bij de buschauffeur. Het is echter wel de bedoeling dat je een geldig vervoerbewijs op zak hebt. Reis daarom met de OV-chipkaart. Je kunt je OV-chipkaart online opwaarderen.

Geen OV-chipkaart? Kies dan voor een e-ticket.

Het reizen met papieren kaartjes (vanuit de voorverkoop) is tijdelijk niet mogelijk.

Texelhopper busjes
Het betalen met de OV-chipkaart of het reizen met papieren kaartjes (vanuit de voorverkoop) in de Texelhopper busjes is niet langer verantwoord met het oog op de verspreiding van het Coronavirus. Chauffeur en reiziger komen dan te dicht bij elkaar in de buurt. Daarom kan er vanaf 27 maart 2020 tot nader bericht alleen nog maar betaald worden met de pinpas via de SumUp in de Texelhopper busjes. Hierbij hanteren we een tijdelijk tarief van € 2,- enkele reis.

Ben je in het bezit van een abonnement (Dal Vrij 65+, Overal-abonnement of Studenten-OV) dan kun je op vertoon van de OV-chipkaart reizen met de Texelhopper.

Je dient altijd in het bezit te zijn van een geldig vervoerbewijs. Heb je geen geldig vervoerbewijs dan riskeer je een boete.

Aangepaste dienstregeling

Tot en met zaterdag 4 juli rijdt lijn 28 volgens de vaste uurdienst. Op sommige dagen biedt Teso een aantal extra afvaarten (ieder half uur), er rijdt echter dus geen bus aansluitend op die extra afvaarten. Onderstaand kun je de actuele dienstregeling van lijn 28 opvragen.

Verdere aanpassingen voor vakantie vieren op Texel

De Texelse ondernemers, inwoners, huisartsen, Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) en de gemeente hebben informatie opgesteld voor alle toeristen die vakantie willen vieren op Texel deze zomer.