Over het coronavirus

In verband met het coronavirus gelden er aanpassingen. Plan je reis vooraf voor een actueel reisadvies en houd deze pagina in de gaten voor updates.  
Voor heel Nederland geldt een strengere lockdown om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Reis alleen met het OV als het noodzakelijk is. Lees meer...
Let op: vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht.

Avondklok

Het openbaar vervoer blijft overdag en in de avond, ook tijdens de avondklok, beschikbaar voor reizigers die een noodzakelijke reis moeten maken. De verantwoordelijkheid om te bepalen of een reis wel of niet noodzakelijk is, ligt bij de reiziger.

Vervoerbewijs

Lijn 28
We hebben goed nieuws! Onze bussen zijn voorzien van een aantal aanpassingen, waaronder het plaatsen van schermen bij de chauffeurscabine. Dankzij deze maatregelen kunnen de voordeuren van de bussen weer open. Dit betekent dat je weer voorin in kunt stappen en een kaartje kunt kopen bij de buschauffeur.

Geen OV-chipkaart? Kies dan voor een e-ticket.

Het reizen met papieren kaartjes (vanuit de voorverkoop) is ook mogelijk.

Texelhopper busjes
Vanwege de te kleine afstand tussen buschauffeur en reiziger is het in de Texelhopper busjes alleen nog mogelijk om te betalen met de pinpas via de SumUp (niet met de OV-chipkaart). Hierbij hanteren we een tijdelijk tarief van € 2,- enkele reis. Het reizen met papieren kaartjes (vanuit de voorverkoop) is ook mogelijk.

Is de reiziger in het bezit van een abonnement (Dal Vrij 65+, Overal-abonnement of Studenten-OV) dan kan hij op vertoon van de OV-chipkaart reizen met de Texelhopper.

De reiziger dient altijd in het bezit te zijn van een geldig vervoerbewijs. Heeft hij geen geldig vervoerbewijs dan riskeert hij een boete.

Aangepaste serviceverlening

De serviceverlening in het openbaar vervoer is momenteel anders dan reizigers gewend zijn om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Vanaf 1 juni is een mondkapje in het OV verplicht

Het gebruik van mondkapjes is per 1 juni in de OV-voertuigen voor reizigers verplicht. Dit geldt voor zowel de grote bus, lijn 28, als de kleine Texelhopperbusjes. Shawls en andere mondbedekkingen zijn niet afdoende. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om mondkapjes aan te schaffen.

Alle zitplaatsen weer in gebruik

Sinds 1 juli zijn alle zitplaatsen weer in gebruik. In de vaste buslijn, lijn 28, zijn een beperkt aantal staplaatsen beschikbaar.

Verdere aanpassingen voor vakantie vieren op Texel

De Texelse ondernemers, inwoners, huisartsen, Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) en de gemeente hebben informatie opgesteld voor alle toeristen die vakantie willen vieren op Texel deze zomer.