Wil je een Texelhopper busje reserveren ga naar boeking.texelhopper.nl

Toegankelijkheid bus en halte

Toegankelijkheid bussen

Alle reguliere bussen beschikken over een staplaats voor een rolstoel en de chauffeurs zijn opgeleid om een reiziger met een beperking te ondersteunen en een veilige reis te garanderen.

Een uitzondering is de Buurtbus. De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers en niet opgeleid om reizigers in een rolstoel te vervoeren. Rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de reguliere buslijnen of van het WMO-vervoer via de gemeente.

Op de pagina over de Buurtbus kun je zien welke lijnen gereden worden met de Buurtbus.

Uitzonderingen

  • In Zuidoost-Brabant kunnen rolstoelgebruikers wel reizen in buurtbussen. Om zeker te zijn van je plek in de buurtbus, kun je reserveren via dit formulier. Zo kunnen we hier rekening mee houden in onze planning.

Toegankelijkheid haltes

In de dienstregeling vind je informatie over haltes die toegankelijk zijn voor reizigers met een rolstoel of rollator. Achter elke haltenaam staat een symbooltje. Haltes met rolstoel-symbool zijn toegankelijk en met een rood kruis niet.
Let op: Voor de informatie over de toegankelijkheid van de haltes zijn we afhankelijk van de plaatselijke overheden. Neem eventueel contact op met de gemeente voor meer informatie.