Wil je een Texelhopper busje reserveren ga naar boeking.texelhopper.nl

Flexibele route

Wil je van of naar een halte reizen waar lijn 28 niet rijdt? Dan kun je een klein Texelhopper busje reserveren. Dit busje brengt je van en naar alle haltes op het eiland.

Reserveren

Je kunt een klein Texelhopper busje minstens 30 minuten van tevoren reserveren. Je krijgt dan door op welke vertrektijd jouw rit wordt geboekt. Het reserveren kun je doen via de website, app of telefonisch. Als je de eerste keer een klein Texelhopper busje reserveert via de website of de app moet je een account aanmaken. 
  1. Geef je vertrek- en aankomstpunt aan. 
  2. Kies de gewenste vertrektijd en het aantal personen waarmee je reist. Als je reist met een kinderwagen of rolstoel is het belangrijk dat je dit ook aangeeft.
  3. Als je via de website of app reserveert kun je ervoor kiezen om vooraf met creditcard te betalen. Voor alle andere betaalmogelijkheden kun je kiezen voor 'Betaal in het voertuig'.
  4. Bevestig de reservering.
Het kleine Texelhopperbusje komt je ophalen op je vertrekpunt binnen 15 minuten na je geboekte vertrektijd. Als je niet op tijd bij de halte aanwezig bent kan de chauffeur na 1 minuut beslissen om door te rijden. 

Reserveer je een klein Texelhopperbusje en maak je geen gebruik van je reservering, meld dat dan even telefonisch bij de regiecentrale via 0222-784000. Komt het regelmatig voor dat je niet komt opdagen, dan kan het zijn dat je op een zwarte lijst komt te staan of dat je account geblokkeerd wordt. Je kan dan een aantal maanden geen ritten boeken voor de kleine Texelhopper.

Ga naar een uitgebreid stappenplan om te reserveren via de website of de app.

Vervoerbewijs

In een klein Texelhopper busje zijn de volgende vervoerbewijzen geldig:
  • Betalen met pin- of creditcardbetaling (contant betalen niet mogelijk)
  • In- en uitchecken met je OV-chipkaart
  • Een Ritkaart, Dagkaart of Weekkaart die reeds gekocht is bij één van de verkooppunten.

De buschauffeur van een klein Texelhopper busje verkoopt dus geen andere kaartjes.
Let op: het Texelhopper busje heeft een beperkte capaciteit. Hierdoor is het niet mogelijk om voor groepen groter dan 8 personen te reserveren.

Reis je met een groter gezelschap? Wij verwijzen je graag naar de website van de VVV Texel: https://www.texel.net/nl/over-texel/vervoer-op-texel/taxi-en-autoverhuur/.

Hier vind je een overzicht van alle bedrijven waar je terecht kunt voor vervoer met meer dan 8 personen.