Wil je een Texelhopper busje reserveren ga naar boeking.texelhopper.nl

Bestellen in de webshop

Je kan reizen met je OV-chipkaart als er een vrij-reizen abonnement, kortingskaart of saldo op staat. In onze webshop koop je deze producten. Hier leggen we uit hoe het werkt.
  1. Kies een vrij-reizen abonnement of kortingskaart dat het beste bij jouw reisgedrag past.
  2. Bestel je reisproduct via de webshop.
  3. Laad je reisproduct op je OV-chipkaart bij een ophaalautomaat in de buurt.
Lees via de tabbladen meer over iedere stap.

Abonnement kiezen in de webshop

Ga naar de webshop en kies het abonnement dat het beste past bij je reisgedrag. Bij elk abonnement staat meer over de geldigheid:
  1. Welke regio
  2. De geldigheidsduur
  3. Met welke vervoerders en vervoersmiddelen
Met een aantal abonnementen reis je binnen een of meer zones. Hiervoor bepaal je je centrumzone en stel je je sterwaarde in.

Centrumzone en sterwaarde

Sommige abonnementen zijn geldig binnen een aantal zones. Waar je precies kunt reizen en in welk gebied hangt af van de gekozen centrumzone en sterwaarde.

Vanuit de centrumzone kun je in alle richtingen reizen. De centrumzone is het middelpunt van je reisgebied. Hoe ver je in alle richtingen met het abonnement kan reizen, wordt bepaald door de gekozen sterwaarde.

De sterwaarde geeft aan binnen hoeveel zones je kunt reizen. Dus: hoe hoger de sterwaarde, hoe groter de afstand waarover je kunt reizen. Met 1-ster reis je alleen in de gekozen centrumzone, met 2-ster reis je in de centrumzone + 1 aangrenzende zone in alle richtingen, etc.

Bepaal je centrumzone in West-Nederland

Voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland is een 'zonetool' ontwikkeld. Deze tool berekent op basis van je vertrekpunt en eindbestemming de meest ideale centrumzone en hoe hoog je sterwaarde moet zijn.

Misschien reis je ook regelmatig naar een andere plaats die nu net buiten het reisgebied valt? Door op een nummer van een andere centrumzone te klikken of de sterwaarde aan te passen, kun je het reisgebied naar wens aanpassen.

Centrumzone bepalen voor andere provincies

In de 'zonetool' kun je bepalen in welke zone jij reist en welke aanliggende zones hierbij horen. De tool kan dit voor andere provincies dan bovenstaand benoemd niet voor je berekenen.

Abonnement bestellen in de webshop

Bestel het abonnement meteen in de webshop. Vul alle benodigde gegevens in, zoals je OV-chipkaartnummer. Op basis van je kaartnummer controleren wij de geboortedatum die aan deze kaart gekoppeld zit. Daarna zie je de prijs voor jouw leeftijdscategorie vetgedrukt.

Voor sommige abonnementen is het invullen van je NAW-gegevens verplicht. Deze gegevens hebben wij nodig om je OV-verklaring door te sturen aan de Belastingdienst.

Betalen in de webshop

Je kunt betalen met iDeal. Bij een aantal jaarabonnementen is het ook mogelijk om in termijnen te betalen via een automatische incasso. Het aanvraagformulier vind je bij de informatie over het abonnement.

Bevestiging

Zodra je hebt betaald, krijg je een betaalbevestiging per e-mail. Je kunt nu nog niet reizen met het abonnement. Hiervoor moet je eerst het abonnement op je OV-chipkaart zetten. Dit wordt "bestelling ophalen" genoemd.

Gekocht abonnement ophalen

Zodra je bestelling verwerkt is, ontvang je een e-mail met informatie wanneer je het abonnement op je OV-chipkaart kunt zetten. Pas als het op je kaart is ‘geladen’, kun je ermee reizen.

Het product 'laden' op je OV-chipkaart moet bij een ophaalautomaat. Die zijn te vinden op veel plaatsen bij jou in de buurt, zoals stations, supermarkten, tabakszaken en ook bij sommige bussen aan de buitenkant achter het raam.